Vijesti

Srame li se Juračić i Poljak zbog lažnih podataka u kandidaturi za općinske nagrade?

Nezavisni matuljski vijećnici Željko Grbac, Miroslav Ivaničić i Igor Barak na jučerašnjoj su tiskovnoj konferenciji potegnuli pitanje odgovornosti čelnika ”velike koalicije“ SDP-a i HDZ-a u Vijeću zbog ”fijaska“ oko izbora dobitnika općinskih nagrada.

– Hoće li predsjednik HDZ-a Ivica Poljak, ujedno i potpredsjednik Vijeća, te predsjednik SDP-a Slobodan Juračić, ujedno i predsjednik Vijeća, dati ostavke na svoje funkcije nakon neuspjele obmane vijećnika i javnosti? Srame li se zbog lažnih podataka koje su iznjeli i potpisali na zajedničkoj kandidaturi za jednu od nagrada. I ako povjerujemo da je predsjednik Vijeća bespogovorno vjerovao svom tajnom koalicijskom partneru, hoće li dati ostavku nakon što je pustio na dnevni red točku za koju je znao da je zapisnik falsificiran, pitao je Grbac.

Podsjetimo, na prošlotjednoj sjednici Vijeća nisu dodjeljene općinske nagrade, zato što se ispostavilo da postoje dvije verzije zapisnika sa sjednice Odbora za društvene djelatnosti koje vijećnicima predlaže dodjelu priznanja. Osim toga, ispostavilo se da podaci na jednoj od kandidatura ne odgovaraju u potpunosti istini, a Juračić – koji je potpisao takvu kandidaturu – priznao je kako te podatke nije provjeravao. Nezavisni vijećnici zapitali su se hoće li odgovornost snositi i djelatnici općinske uprave, koji su odobrili naknadnu izmjenu zapisnika sa sjednice Odbora.

– Hoće li odgovorni ljudi za zakonitost rada u Vijeću i Općini podnijeti eventualne kaznene prijave za krivotvorenje dokumenata, pa i protiv samih sebe jer su dopustili da takav materijal dođe na sjednicu i bude predmetom rasprave, upitali su Ivaničić i Barak.

Izvor: PodUčkun.net