Vijesti

Željko Grbac i nezavisni vijećnici: Izlazimo na izbore jer želimo braniti interese građana @ Matulji

Nezavisni zastupnici koje predvodi Željko Grbac najavili su kako će s listom za Općinsko vijeće izaći i na prijevremene izbore.

– Naš stav je prošle tri godine ostao isti – sve za dobrobit općine i njenih stanovnika. Pa čak i po cijenu da budemo proglašeni ”ovakvima” i ”onakvima”. Drago nam je da je naše ukazivanje na nepravilnosti, nepoštenje i upitnu zakonitost nekih odluka i ponašanja, probudilo svijest kod većine vijećnika i da su konačno rekli ”ne” jednoumlju i neodgovornom gospodarenju u našoj općini. I zbog svega toga članovi Vijeća izabrani s nezavisne liste donijeli su odluku da će izaći i na ove izbore kako bi mogli i dalje biti predstavnici svih stanovnika Općine Matulji, bez obzira na stranačku pripadnost, i braniti njihove interese, kazali su Grbac i kolege, objasnivši i svoje razloge zbog kojih su ustrajali na amandmanima na proračun.

Tako su se osvrnuli na tvrdnje da su vijećnici pokušali ”minirati zvončarsku smotru” jer su predložili smanjenje troškova za 10 posto.

– Nismo željeli za par voditelja izdvojiti 13.000 kuna, nismo željeli za autokošare, šator i kemijske WC-e izdvojiti 37.000 kuna. Jednostavno ne možemo pristati na tezu da dobro plaćeni stanovnik Općine Matulji mora raditi mjesec dana za iznos honorara koji naš načelnički tim želi isplatiti jednom voditelju za jedno popodne. Mi nismo protiv zvončara i karnevala već naprotiv, izjavili smo da bismo željeli za autohtone zvončarske grupe s područja Matulja povećati financijsku potporu! No ono što je zabolilo vlastodršce je izrečena prijetnja da ćemo izvršiti reviziju svake kune utrošene za organizaciju smotre i o tome izvjestiti sve građane, kazao je Grbac, dodavši kako se nezavisni vijećnici ne zalažu za smanjenje potpora udrugama u kulturi i sportu, nego za ”čiste račune”. Naglasio je kako ne žele da se govori da se za sport izdvaja 2 milijuna kuna, jer je u toj svoti i 855 tisuća kuna namijenjenih održavanju dvorane, nogometnog igrališta i sportskih igrališta po mjestima širom općine.

– Želimo da se pošteno kaže da se za sport i sportsku zajednicu koja broji 32 kluba i udruge izdvaja milijun kuna i da se za sportske manifestacije u organizaciji klubova i mjesnih odbora izdvaja 60 tisuća kuna, i da se za 10 udruga u kulturi izdvaja 300 tisuća kuna, da se za 10 grupa zvončara izdvaja 50 tisuća kuna, da se za 6 pusnih društava izdvaja 40.000 kuna, a da se za kulturne i kojekakve druge manifestacije u organizaciji općine i zamjenice općinskog načelnika izdvaja 400 tisuća kuna. Mi se ne slažemo da jedna osoba prema vlastitom afinitetu organizira kulturna i druga događanja u općini, te da prema vlastitom nahođenju i simpatičnosti dijeli novce udrugama i pojedincima, kazali su nezavisni vijećnici, istaknuvši i da je od 33 predana amandmana na proračun devet bilo prijedlog smanjenja naknada vijećnika i članova radnih tijela, troškova reprezentacije, troškova izbora članova Vijeća MO i drugih troškova, a tako osigurana sredstva namijenjena su pokriću troškova javne rasvjete, održavanja zelenih površina i drugih komunalnih potreba, umjesto trostrukog povećanja komunalne naknade.

– Bivši načelnik tvrdi da smo mi protiv razvoja i radnih zona jer misli da ima posla sa slaboumnim i senilnim biračima koji se više ne sjećaju tko je propustio kupiti skladište Gajanići, tko je oročio 32 milijuna kuna u jednoj od manjih banaka u Hrvatskoj i tako ih izgubio, tko je uzeo pravo koje pripada Općinskom vijeću i svojom odlukom spriječio nastavak projekta Miklavija, tko je u šest godina od koliko toliko sačuvanog objekta doveo Dom Lisina u potpuno rasulo, tko pojma nema koje je zemljište i koji su objekti vlasništvo Općine. On obmanjuje birače pričama o sredstvima iz fondova a skriva da nije bio kadar pravovremeno predložiti izradu Strategije razvoja općine bez koje nije moguće dobiti ni eura iz Europe, zaključili su vijećnici nezavisne liste, kazavši da su sve to razlozi zbog kojih će ponovo izaći na izbore.

Izvor: PodUčkun.net